Home » Public Cloud Apps

Public Cloud Apps

U gebruikt naast Office365 waarschijnlijk meer applicaties zoals ERP en CRM. Voorheen draaide deze applicaties op uw eigen server, maar tegenwoordig bieden steeds meer software leveranciers hun software “cloudbased aan” zoals Office 365. Dit is wellicht een oplossing voor u. U neemt de applicatie dan af via een zogenaamd subscription model, vaak een maandbedrag per gebruiker. De software leverancier is dan volledig verantwoordelijk voor het functioneren van de applicatie waarbij je moet denken aan de hardwarespecificaties (voorheen de server op kantoor), de updates van de applicatie en het inbouwen van nieuwe functionaliteit. Dit biedt om die redenen enorm veel voordelen ten opzichte van de applicatie op een eigen server draaien. Uiteraard met enkele nadelen zoals een abonnement per maand per gebruiker en de veiligheid van gebruik.

Daarnaast is het mogelijk om eigen gebouwde applicaties toch in een Cloudmodel om te zetten. Stel u heeft een eigen database ontwikkeld die nu nog intern in het bedrijf draait, maar die u graag buitenshuis wilt hebben. Dat kan in de Cloud via bijvoorbeeld het Azure platvorm van Microsoft of het AWS platvorm van Amazon. U pakt dan uw database op en plaatst deze “in de cloud” bij een andere partij. Deze partij faciliteert de servers en zorgt ervoor dat uw database 99,99% van de tijd in de lucht blijft. U heeft daar dus geen omkijken meer naar (behalve uiteraard het onderhoud op de database zelf, die is immers van u)

Grote valkuil is voor veel bedrijven dat ze te weinig op de hoogte zijn van de(on)mogelijkheden en daarom beslissingen nemen die moeilijk zijn terug te draaien na implementatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het implementeren van een ERP systeem.
Dynamic Solutions adviseert en analyseert de mogelijkheden samen met u via een Business Analysis te kijken naar de beste oplossing en zoekt samen met u naar de juiste partner(s) voor deze oplossing.