Home » Security & Compliance

Security & Compliance

Wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes met betrekking tot de verschillende devices waar uw medewerkers mee om gaan en toetsen dit met de ingestelde bedrijfseisen. Het centraal beheren en controleren van laptops, ipads, mobiles, enz. is een kritische voorwaarde geworden voor veel bedrijven binnen het MKB. Voldoen deze aan de AVG? Wat te doen als er onverhoopt toch een hacker uw netwerk weet te infiltreren. Hoe snel kunt u herstellen vanuit een backup (RTO en RPO).

Weet via welke weg gegevens uw bedrijf verlaten

Ondanks een goede ICT support is het heden ten dagen van essentieel belang dat u weet wat er gebeurt met uw bedrijfsgegevens. Het wordt steeds makkelijker om gegevens te delen door de vele cloudoplossingen als Dropbox, Wetransfer, E-mail (365), etc. waarbij uw medewerkers in veel gevallen zelf bepalen hoe en waar zij de gegevens binnenhalen. Deze vorm van “schaduw IT” veroorzaken steeds meer veiligheidsincidenten. Het is van belang dat niet alleen ICT weet waar de risico’s op de loer liggen. Iedere manager zou moeten weten waar de bedrijfsdata zich bevindt en waar de mogelijke lekken optreden. Zorg dat u weet en beslist wat er wel en niet mag! En laat hier op controleren. Het goede nieuws is dat het vaak al met eenvoudige en betaalbare hulpmiddelen kan via een 3 stappenplan van Dynamic Solutions.

  1. Bewustwording

Een zeer belangrijke en vaak onderschatte stap in het voorkomen van datalekken is bewustwording. Zowel bij u als management als bij de gebruikers. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat u alle beveiligingsrisico’s in beeld hebt en betrek uw personeel daar ook bij. Met vaak een paar eenvoudige maatregelen denkt uw personeel beter na voordat ze bedrijfsgegevens naar buiten brengen. Denk hierbij aan:

• Aangepaste arbeidsvoorwaarden
• Up-to-date Nettiquette documentatie
• Totale controle over de endpoints
• Actuele info in b.v. interne nieuwsbrieven
• Periodieke controles
• Blijven herhalen wat de risico’s zijn

2. Preventie

Na afstemming met uw personeel is het van belang dat er ook daadwerkelijk wordt gecontroleerd of de afspraken worden nagekomen. Dynamic Solutions bekijkt samen met u en uw ICT partner waar er bedrijfsdata ongewenst naar buiten kan lekken en hoe dit voorkomen kan worden. Met behulp van diverse tools is dit goed te automatiser Na afstemming met uw personeel is het van belang dat er ook daadwerkelijk wordt gecontroleerd of de afspraken worden nagekomen. Dynamic Solutions bekijkt samen met u en uw ICT partner waar er bedrijfsdata ongewenst naar buiten kan lekken en hoe dit voorkomen kan worden. Met behulp van diverse tools is dit goed te automatiseren.

3. Controle en rapportage

Afhankelijk van de controle kan er periodiek worden gerapporteerd of alleen in het geval van een trendbreuk (b.v. enorm veel gekopieerde bestanden in een paar Doe de gratis quickscan en zie hoe uw bedrijf scoort op de 3 punten! Bel: 040-246 64 12 minuten). Via rapportage kunt u bijvoorbeeld op de hoogte worden gehouden van de top internetgebruikers, de hoeveelheid ondervangen virussen, het gebruik van Clouddiensten, de installatie van programma’s zoals dropbox en wetransfer, inlogtijden,